Mailsjablonen

Binnen decoloop hebben we mogelijkheden om voor elke status binnen de planning een mailsjabloon automatisch te laten versturen.

Om jou mailsjablonen te beheren ga je naar de instellingen scherm en kies je voor mailsjablonen die onder planninginstellingen vallen.

Mailsjabloon inrichten

Hieronder is een voorbeeld opgesteld van een mailsjabloon die wordt verstuurd als een werkbon op “definitief gepland” gezet wordt.

De opzet van een mailsjabloon is hetzelfde als een normaal email bericht. We maken gebruik van een Aan, Cc en Bcc adres.

De status bepaald op welk moment het mailsjabloon verstuurd moet worden (let op, de vink actief moet wel aan staan).

De toepassing bepaald wat de input bron is. Is het een werkbon uit decoloop zelf of vanuit de widget.

Vervolgens geven we een onderwerp voor de mail op en vullen we het bericht.

In het bericht kunnen we gebruik maken van een grote lijst van variabelen. Deze variabelen worden automatisch door decoloop gevuld op basis van de waardes van de werkbon op dat moment. Bijvoorbeeld wat de plandatum of plantijd is.

Als het vinkje van “Actief” aan staat dan zal het mailsjabloon automatisch worden verstuurd bij de eerst volgende status wissel die dan van toepassing is.

Het e-mailadres waaruit het mailsjabloon wordt verstuurd

Het mailsjabloon zal door decoloop verstuurd worden uit naam van het e-mailadres dat is opgegeven in de bedrijfsinstellingen.

Dat betekend dat er officieel nog erkend moet worden door jou domein dat wij dit namens jou mogen versturen. Anders is er een grote kans dat de mailtjes die verstuurd worden in de spambox van de ontvanger terecht komen.

Voorbeeld: het e-mailadres wat is opgegeven om te versturen is noreply@woontotaal-work.nl dan moet er bij het domein woontotaal-work.nl nog toegevoegd worden dat decoloop mail mag versturen uit hun naam.

Om dit te voorkomen dient er een regel toegevoegd te worden aan de SPF records in het DNS van het domein.

Het volgende SPF record dient toegevoegd te worden: v=spf1 ip:51.105.171.251 include:sendgrid.net ~all

We zijn nu klaar om namens jou automatisch mail te versturen op basis van jou ingestelde mailsjablonen!

Inhoudsopgave